Salsa Romesco "Thermomix"

Salsa Calçots, Salsa Romesco, Cuina Vegana, Acompanyament, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la Sònia, Salsa Thermomix
Ingredients per 2 persones:

2 Tomàquets madurs.
1/2 Cabeça d'Alls.
2 Nyores.
1 Trosset de molla de pa torrada.
1/4 Dent d'all.
1 Trosset molt petit de Bitxo.
1 Rajolí de Vinagre de Mòdena.
170 d'oli d'oliva Verge Extra.
70 gr. d'Ametlles i Avellanes torrades i pelades.
Sal i pebre.


Preparació:

Posem en un pot a bullir aigua i quan bulli hi posem les nyores i les deixem una estoneta fins que s'inflin. 
Un cop fetes, les partim i amb una cullereta treiem la polpa sense les llavors i reservem.
Encenem el forn a  200° d'alt i a baix i quan estigui a temperatura hi posem una safata amb els tomàquets i la cabeça d'alls amb un raig d'oli durant uns 20 minuts i ho retirem. 
(Per escalivar els alls al forn, us anirà millor posar-ne una cabeça sencera i agafar els alls de la meitat de la cabeça per la salsa) 
Pelem els tomàquets i els alls de mitja cabeça i reservem.

Posem sobre la tapa de la Thermomix, un bol, programem funció balança, i hi posem l'oli i reservem. Dins el vas de la Thermomix, hi posem tots els ingredients excepte l'oli. 
Programem 1 minut velocitat 6. Baixem amb una espàtula tot lo triturat i programem velocitat 6 i per la boca de la tapa hi anem posant l'oli a poc a poc fins que passin 2 minuts. 
Tornem a programar 2 minuts, velocitat 8 per que quedi la salsa ben fina. 

Aquesta salsa es pot fer amb el Turmix seguint els mateixos passos. 

Espero que us agradi.