Costella de Porc RAL al forn amb Patates Violetes.


Costella, porc, Forn, patates violeta

Ingredients per 2 persones:

1 Tira de Costella de Porc Ral (en surten 12 Costelletes petites)
1 Cullerada plena de mel.
2 Cullerades de farigola en espècies.
1 Cullerada d'Orenga.
Pebre vermell dolç.
4 Patates Violeta.
1 Got de Conyac.
1 Got d'aigua.
Sal.
Pebre.
Oli d'oliva Verge.


Preparació:

Encenem el forn a 180° d'alt i a baix.
Rentem la costella amb aigua. En un bol hi posem la mel, la farigola, l'orenga, 1/2 got d'oli, una miqueta de pebre vermell i el conyac. Ho remenem fins que la mel es desfaci i quedi tot integrat. 
Posem la costella en una safata de vidre, la salem, l'empebrem i l'untem amb la barreja d'espècies i oli. 
Introduïm la safata dins el forn i baixem la temperatura a 150 °. A la part de sota del forn, hi posem un bol amb aigua per que amb el vapor que deixa quedarà la carn molt mes melosa. Ho deixem 20 minuts i hi afegim mig got d'aigua. Aneu regant la costella amb  el suc i quan veieu que estigui torradeta de sobre, la gireu; aproximadament al cap de d'una hora i mitja d'haver-la posat al forn. 
Transcorregut aquest temps hi poseu l'altre mig got d'aigua i ho deixeu 40 minuts mes. 


Mentre la costella és al forn, poseu a bullir les patates amb la pela durant uns 35 minuts. 

Un cop ha complert el temps de cocció les treieu de l'olla, les deixeu refredar i les peleu. Les talleu a rodanxes i les poseu en una safata untada amb oli i hi poseu oli i sal per sobre. 

Quan faltin 30 minuts per acabar la cocció de la costella, poseu les patates al forn i desprès ja ho podeu servir tot tallant la costella per la meitat i en poseu un tros a cada plat juntament amb les patates violetes. 

La costella es desfà i té un gust impressionant. Es cou sola i mentrestant pots fer d'altres coses. 

Segur que no serà la primera vegada que la fareu.

costella de porc, patates violeta, blog de cuina, costilla, cocina facil