Pastís de Poma amb Crema

Pastís de Poma, crema, pastís, tarta manzana, postre, L'Essència de la cuina, Blog de Cuina Sonia
Ingredients:

1 lamina de pasta de full.
3 pomes golden.
1/2 litre de llet.
125 gr. de sucre.
4 rovells i una clara.
40 gr. de maicena.
1 tros de canyella.
Pell d'una llimona.
Gelatina de poma.



Preparació:

Estirem la pasta de full i fem un plec a cada costat de la làmina i xafem el plec amb una forquilla deixant la marca.

Per fer la Crema posem tota la llet menys 100 ml., la canyella i la pell de la llimona en un pot a bullir.
En un bol posem la llet que hem reservat, la maicena i el sucre i batem amb les varetes.
Tot seguit hi posem els ous un a un i la clara sense parar de moure. Quan la llet bulli la treiem del foc.

Posem la barreja dins el pot de la llet bullint i remenem amb les varetes. Un cop barrejat, ho tornem a posar al foc i seguim remenant fins que quedi una textura homogènia i espessa. Ho treiem del foc i deixem refredar.
Tot i havent-ho tret del foc hem de seguir remenant per que no quedi una crosta i després ho tapem en film.

Escalfem el forn a 200 graus.

Sobre la pasta de full hi posem la crema. Tallem la poma ben primeta i l'anem colocant sobre la crema,  una sobreposada de l'altra fins a cobrir tota la crema.

Abans de posar al forn, sobre la poma, hi posem una mica de sucre i uns trossets de mantega.

Un cop el forn el tinguem a temperatura, posem el pastis uns 20 minuts fins que quedi dauradet.

Un cop treiem el pastís del forn, sobre la poma amb un pinzell hi posem la gelatina de poma, que prèviament l'hem escalfat al microones perquè quedi liquida. 

Per menjar aquest pastís de poma, ho podrem acompanyar amb una mica de Mistela o Ratafia.

Si us agrada mes el Pastís de Poma sense crema, trobareu la recepta al nostre receptari, El Rebost de les Receptes


Pastís de Poma, crema, pastís, tarta manzana, postre, L'Essència de la cuina, Blog de Cuina Sonia