Pop a la Gallega amb Crema de Patata


Pop a la Gallega, Pulpo a la Gallega, Crema de patata, tapa, l'essència de la cuina, blogdecuinadelasonia

Ingredients per 4 persones:


1 Pop gros fresc de 3 kgs.
6 Patates grosses.
3 fulles de Llorer.
125 ml. de crema de llet (segons el tamany de les patates).
100 ml.  de llet semidesnatada (segons el tamany de les patates).
Pebre vermell dolç.
Pebre vermell picant.
Sal.
Sal Maldon.
Oli d'oliva Verge Extra.




Preparació:

Jo sempre congelo el pop abans de cuinar-lo, queda mes tou. Posem a bullir aigua juntament amb les tres fulles de llorer en una olla grossa. Quan bulli, agafem el pop pel cap amb la mà i l'introduïm dins l'aigua sense deixar-lo i el treiem, el tornem a posar dins l'aigua i el tornarem a treure,  i així ho fem tres vegades. La quarta vegada ja el podem deixar a dins, ha de bullir una hora i mitja. 


Mentrestant, pelem les patates, les tallem a trossets i les posem a bullir en una olla fins que estiguin toves, les escorrem reservant una mica d'aigua. Triturem amb el turmix les patates amb la mica d'aigua que hem reservat, una mica de crema de llet i una mica de llet semidesnatada amb un bon raig d'oli i sal. Mentre les triturem, veurem si hi hem d'afegir mes crema de llet i mes llet. (Depèn molt de si les patates són grosses o petites). Ha de quedar una crema, ni molt líquida ni molt espesa. Un cop tinguem feta la crema de patata, la posem en un plat fons, en una cullereta o on es vulgui presentar. 

Un cop hagi passat el temps de cocció del pop, millor punxeu-lo per si està tou abans d'escorre'l, l'escorreu i el deixeu refredar una mica abans de tallar-lo. El talleu a trossets i el poseu sobre la crema de patata, l'amaniu amb una mica de pebre vermell dolç i una mica de piquent (jo faig servir pimentón de la Vera), un bon raig d'oli d'oliva Verge Extra i per últim la sal Maldon. Sempre ho podeu tenir fet abans i just abans de servir, el podeu posar 5 minuts dins el forn prèviament escalfat. També el podeu fer sense la crema de patata i llavors el podeu fer amb una base de patates. 

Aquestes patates, les bulliu amb pela, un cop tovetes, les peleu i les talleu a rodanxes i a sobre hi poseu el pop. 

De les dues maneres son boníssimes, si no heu provat mai el pop amb la crema, us aconsello que el proveu, es exquisit.

Salut!.

Pop a la Gallega, Pulpo a la Gallega, Crema de patata, tapa, l'essència de la cuina, blogdecuinadelasonia

Pop a la Gallega, Pulpo a la Gallega, Crema de patata, tapa, l'essència de la cuina, blogdecuinadelasonia