Llaminera de porc a la taronja

Ingredients 4 persones:

2 llamineres de porc.
5 grans d'all.
4 cullerades d'alfàbrega seca.
70 ml. d'Oli d'oliva Verge.
500 ml. de suc de taronja natural.
300 ml. de caldo de pollastre.
300 ml. de vi blanc.
Sal i pebre al gust.

Per l'acompanyament:

8 Patates.
2 grans d'all.
2 culleradetes d'alfàbrega seca.
Oli d'oliva Verge.

Preparació:

Primer farem la picada:  Posem els grans d'all pelats en un morter amb sal (per evitar que saltin els alls) i els xafem juntament amb l'alfàbrega. Un cop tot aixafat, hi posem l'oli i ho barregem.

Agafem les dues llamineres, i amb un pinzell les pintem per tots dos costats amb amb la picada que hem fet anteriorment. Les salem, les empebrem, les posem dins una cassola al foc i les marquem de tots els costats. Un cop marcades (torradetes), les treiem i les tallem a talls primets. 

Un cop tallades, les posem una altra vegada dins la cassola i hi afegim el vi, el caldo de pollastre i la meitat del suc de taronja. Ho deixem a foc suau i tapades durant una horeta. Anem remenant de tan en tant i un cop ha transcorregut l'hora, hi afegim la resta de suc de taronja i ho deixem fer durant 40 minuts més.

Mentrestant, comencem a preescalfar el forn a 170º per preparar les patates per l'acompanyament. 
Jo he provat les que vénen ara embossades pel microones i la veritat han quedat boníssimes. (Es segueixen les instruccions de la bossa de patates, normalment són 6 minuts al microones a 700 W i ja queden llestes). 
Tot seguit amb la mà de morter hi posem els dos grans d'all, un pessic de sal, juntament amb l'alfàbrega i un cop aixafats hi posem un rajolí d'oli. Obrim la bossa de les patates que hem preparat al microones, les tallem per la meitat i els hi tirem pel damunt una miqueta de picada.  
Un cop a temperatura el forn (a dalt i baix), les introduïm  durant 7 minuts.

També ho podeu acompanyar amb crema de patata o amb flamets d'arròs.

Segur que triunfareu!!!