Magret d'Ànec amb salsa de mores i Pedro Ximénez


Ingredients per a 2 persones: 

1 magret. (aprox. 500 grs).
350 ml. de vi Pedro Ximenez.
1 cebeta petita.
2 culleradetes de melmelada de móres.
2 culleradetes de maicena.
Sal, pebre i oli.
3 patates.
50 ml. de crema de llet. 





Preparació:

Bullim les patates amb pela fins que estiguin toves. Un cop fetes les deixem refredar i les pelem. 
En un bol hi afegim les patates, la crema de llet, l'oli, la sal i ho triturem amb el tur-mix fins a aconseguir una textura molt fina.

En un pot amb oli hi posem la ceba ratllada i la fregim fins que quedi daurada. Un cop feta, hi posem el vi Pedro Ximenez menys 50 ml i les dues culleradetes de melmelada de mores. Ho deixem reduïr uns 15 minuts a foc lent, i posteriorment ho passem pel colador xinès, tot seguit ho tornem a possar a foc lent repetint la operació feta anteriorment.

En el vi que hem reservat hi afegim la maicena i remenem fins que no hi quedin grumolls i ho afegim al pot que tenim al foc i remenem. Deixem reduir 15 minuts més fins que quedi espès.

Agafem el Magret i el marquem amb creus per la part de la pell i el salem. Posem al foc una planxa i hi posem el magret primer pel costat de la pell uns 10 minuts i després per l'altre costat uns 10 minuts més. El tallem ben primet i el saltejem a la mateixa planxa volta i volta i hi tirem sal maldon.

Emplatem uns quants talls amb una mica de salsa pel damunt i hi afegim  la crema de patata.

A gaudir!!.