Arròs caldós de Llamàntol.

Arròs-Caldós-de-Llamantol, Arroz, Bogavante, Nadal, Navidad, Arròs, Marisc
Ingredients per a 4 persones:

2 Llamàntols.
2 Cebes mitjanes.
250 gr. tomàquet triturat.
5 grans d'all.
1 pebrot verd.
320 Gr. Arròs.
Oli,sal i sucre.
Espines de lluç per fer el brou de peix.




Preparació:

Posem a bullir les espines del lluç amb un litre d'aigua.
Es trituren les cebes i es posa en una paella o caçola amb 6 cullerades d'oli d'oliva verge i es deixa a foc lent remenant contínuament fins que quedi caramel·litzada.

Hi afegirem els alls talladets a trossets petits i el pebrot verd tallat en brunoisse.
Ho deixem a foc lent fins que quedi fet aproximadament uns  10 minuts.


Afegim el tomàquet triturat amb una culleradeta de sal i una de sucre per treure-li l'acidesa i el deixem a foc lent uns 30 minuts fins que veiem que es redueixi i quedi espès.

Agafarem 3-4 cullerades del sofregit i les posarem dins el brou de peix que estem bullint.

Tot seguit amb la paella de fer l'arròs i hi posem 2 cullerades d'oli d'oliva verge i quan estigui calent i hi afegim es llamàntols que hem tallat a trossets i els salem. Només volta i volta per marcar-los. 

Treiem els llamàntols de la paella i amb el mateix oli i fregim l'arrós. Un cop fregit hi posem el sofregit que hem preparat i li donem unes voltes.

Ara ja es pot tirar el brou de peix. Primer hi poseu 1\2 litre i al cap d'una estona hi poseu la resta..si el voleu més caldós hi tireu més brou. L'heu de tenir 20 minuts a la paella i 5 minuts abans hi tireu els llamàntols.

*** Els llamàntols els congelem vius i sencers perquè d'aquesta manera conserven totes les seves propietats i seran més gustosos.

*** En aquest arròs també hi podeu afegir sípia, gambes, cloïsses... De totes maneres jo us el recomano sense, perquè tots aquests ingredients faran que passi desapercebut el llamàntol. Si voleu posar aquests ingredients millor fer la paella de marisc i us estalvieu el llamàntol.

*** El sofregit es la gràcia dels arrossos i els heu de fer amb molta paciència perquè si els deixeu melosos faran que tots els plats siguin un èxit.

Bon profit !!!


Arròs-Caldós-de-Llamantol, Arroz, Bogavante, Nadal, Navidad, Arròs, Marisc